Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0418-674075 / 06-54272808
  • info@fc-s.nl
  • 0418-744000
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

11-07-2017

Reisverzekering onzin in Nederland?

Bij een vakantie binnen Nederland lijkt een reisverzekering minder noodzakelijk.

Wie binnen Nederland op vakantie gaat hoeft zich doorgaans niet druk te maken over eventuele medische kosten. Want de eigen zorgverzekering geeft gewoon binnen Nederland keurig alle overeen gekomen dekking.

En wie binnen Nederland in een noodsituatie terecht komt, zal dat doorgaans ook niet via een alarmcentrale gaan regelen. En zo zijn er nog heel wat meer voorbeelden te noemen, van 'risico's', die tijdens een vakantie in Nederland niet of nauwelijks groter zijn, dan tijdens een familiebezoek ergens in Nederland, of een dagje Efteling. Toch is een reisverzekering daar geen complete onzin.

Wat voegt een reisverzekering toe bij een vakantie in Nederland?

Er blijven nog steeds twee onderdelen over, die bij een reisverzekering binnen Nederland wel zinvol blijven: de bagagedekking en de dekking tegen schade aan vakantieverblijven.

De meeste inboedelverzekeringen beperken de schade aan inboedel buitenshuis tot 'brand'. Andere vormen van schade of beschadiging zijn buitenshuis meestal niet verzekerd. Met andere woorden, 'diefstal' van spullen blijft buitenshuis uw eigen risico. Op de reisverzekering bestaat daar wel een (overigens zeer beperkte) dekking voor. Eventueel keert de reisverzekering ook uit als schade wordt aanricht aan het vakantieverblijf.

Een reisverzekering voor Nederland afsluiten

Verzekeraars beseffen ook dat de reisverzekering voor een vakantie binnen Nederland minder noodzakelijk is. Daarom hebben sommige verzekeraars voor de vakanties binnen Nederland een goedkopere reisverzekering in het assortiment. 

Vaker per jaar op vakantie?

Een reisverzekering voor een vakantie binnen Nederland sluit je dus hoofdzakelijk af voor de bagage en eventueel de aansprakelijkheidsschade aan het vakantieverblijf. Maar wanneer de vakantie naar het buitenland gaat wordt de reisverzekering wel echt noodzakelijk. En wie zelfs vaker op vakantie gaat, kan dan een doorlopende reisverzekering overwegen. Zelfs met één overnachting in het buitenland of Nederland biedt de reisverzekering al dekking. Voor Nederland geldt doorgaans wel dat de vakantie daadwerkelijk 'geboekt' moet zijn. 

Wanneer kan een doorlopende reisverzekering uit?

Een aflopende reisverzekering is dus zinvol voor wie jaarlijks één keer op vakantie gaat. Een doorlopende reisverzekering kan uit bij meerdere vakanties in één jaar, of bij één lange vakantie. Waar het omslagpunt ligt verschilt. Het is namelijk volledig afhankelijk van de dekking die is gewenst. Maar wie binnen Europa langer dan 2 weken op vakantie gaat doet er goed aan het prijsverschil tussen een eenmalige en een doorlopende reisverzekering naast elkaar te zetten. 

En bij twijfel zal het advies altijd zijn: kies dan voor een doorlopende verzekering. Want de wetenschap dat ieder tripje naar het buitenland verzekerd is, is wel een comfortabele gedachte. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens